Dakar Sistaz

Teenage twins Aliyyah and Yasmeen Koloc are a renowned racing duo, winning car races and aspiring to compete in the 2023 Dakar Rally, aiming to challenge global competitors.

Section: Competition of European Feature Documentaries for Young Audience

  • Od 12 years
  • Teenagers
  • Documentary
  • Action
  • Family
  • Sports

Director: Jan Těšitel / Czech Republic / 2024 / 69 min
Czech, English / Czech subtitles, English subtitles

Delegation:
Jan Těšitel, Zuzana Kučerová, Aliyyah Koloc, Yasmeen Koloc, Václav Kopelec
Friday 31. 05.
11:00 - 12:09

Golden Apple Cinema, sál 5

Jan
Těšitel

Jan Těšitel je absolventem katedry režie na FAMU, studoval také Filmovou vědu na Karlově univerzitě. Během studií natočil krátký film People Involved, který byl nominován na Cenu Magnesia za Nejlepší krátký film. Jeho debutový film David měl premiéru v soutěži Fórum nezávislých na MFF Karlovy Vary, soutěžil také na festivalech v Montrealu, Varšavě a São Paulu. Pracuje také jako režisér několika dokumentárních sérií pro Českou televizi jako jsou Krajinou vína nebo Bedekr. Pro ČT Déčko natočil dvě sezóny hraného seriálu pro děti Agent v kapse. Příležitostně se věnuje natáčení reklam. Momentálně připravuje celovečerní pohádku Zlatovláska.

Teenage twins Aliyyah and Yasmeen Koloc are a renowned racing duo, winning car races and aspiring to compete in the 2023 Dakar Rally, aiming to challenge global competitors. In a captivating documentary, we follow Aliyyah and Yasmeen through their rigorous race preparation in their Czech hometown of Roudnice nad Labem and training in the desert dunes of Dubai. However, as they mature and their paths diverge, what will happen to their shared dream of Dakar success? And more importantly, how will their sibling rivalry impact their relationship?

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST