30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Máme sen

Kdo řekl, že žít s postižením znamená vzdát se svých největších snů? Pascal Plisson cestoval po světě, aby se setkal s Xavierem, Charlesem, Antoniem, Maud, Nirmalou a Khendo, dětmi, které dokazují, že láska, inkluzivní vzdělávání, humor a odvaha mohou hory přenášet a že osud je někdy plný překvapení.

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

  • Od 12 let
  • Dokument
  • Děti v nouzi
  • Dospívání
  • Handicap

Režie: Pascal Plisson / Francie / 2023 / 93 min
Francouzština, Nepálština, Portugalština, Svahilština / Anglické titulky, České titulky

neděle 02. 06.
11:00 - 12:33

Golden Apple Cinema, sál 5

Pascal
Plisson

Pascal Plisson je francouzský scenárista a režisér. Začínal jako TV reportér, později se věnoval dokumentaristice. Zaměřil se mj. na témata spojená s africkými reáliemi, o nichž realizoval snímky pro TV stanice National Geographic, BBC a Canal+. Debutoval celovečerním filmem Masajové – bojovníci za déšť (Massai - Les guerriers de la pluie, 2004), dále natočil snímek Safari (2009) a film Cesta do školy (Sur le chemin de l'école, 2013), za který získal několik cen.

Kdo řekl, že žít s postižením znamená vzdát se svých největších snů? Pascal Plisson cestoval po světě, aby se setkal s Xavierem, Charlesem, Antoniem, Maud, Nirmalou a Khendo, dětmi, které dokazují, že láska, inkluzivní vzdělávání, humor a odvaha mohou hory přenášet a že osud je někdy plný překvapení. Příběh je prošpikován momenty intenzivního zamyšlení a nečekaných událostí, evokujících skutečnou podstatu existence – s jejími vzestupy i pády, radostmi i smutky, smíchem i slzami. Inspirativní a velmi dojemný dokument o výjimečných dětech, které vzdorují svým handicapům, aby si splnily své sny.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST