30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Lišák a Zajda zachraňují les

Bobr, malé chlupaté zvíře s velkým egem, slavnostně otevírá na velké lesní mýtině své mistrovské dílo – obří přehradu. S pomocí dvou Krys zablokuje tok řeky a během chvilky vznikne obří jezero.

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

  • Od 6 let
  • Rodina
  • Animace
  • Zvířata
  • Dobrodružství

Režie: Mascha Halberstad / Belgie, Lucembursko, Nizozemsko / 2024 / 71 min
Angličtina / Simultánní překlad do češtiny, anglické titulky

čtvrtek 30. 05.
08:20 - 09:31

Aula UTB/U2
čtvrtek 30. 05.
15:30 - 16:41

Golden Apple Cinema, sál 2
sobota 01. 06.
11:30 - 12:41

Golden Apple Cinema, sál 6

Mascha
Halberstad

Mascha Halberstadová (1973) navštěvovala uměleckou akademii ArtEZ v Arnhemu. Vytvořila animace pro několik celovečerních filmů, v roce 2012 sama režírovala krátký animovaný film Sbohem, pane de Vriesi a také třináctidílný animovamý seriál Piknik s koláčem, který získal o rok později cenu poroty na festivalu CineKid v Amsterdamu. Její film Munya ve mě získal velkou cenu poroty na kanadském BANFF World Media Festivalu. V roce 2015 ji Liam Howlett ze skupiny Prodigy požádal, aby natočila hudební video k písni Wild Frontier. Halberstadová následně režírovala řadu krátkých filmů a seriál Liška a zajíc.

V roce 2022 dokončila svůj celovečerní režijní debut Kvík a v současné době připravuje natáčení jeho dvacetiminutového hudebního prequelu s názvem King Sausage. S producentkou Marleen Slotovou vybudovala animační studio Holy Motion, kde natočila Kvíka a kde by v budoucnu měly vzniknout další stop-motion animované filmy.

Bobr, malé chlupaté zvíře s velkým egem, slavnostně otevírá na velké lesní mýtině své mistrovské dílo – obří přehradu. S pomocí dvou Krys zablokuje tok řeky a během chvilky vznikne obří jezero. Bobr je na sebe velmi hrdý, ale bohužel tu není nikdo, kdo by jeho výkon obdivoval. V lese mezitím probíhá večírek a nic netušící zvířátka se hezky baví. Když se jedno z nich večer vrací domů, překvapí jej podivné proudy vody tekoucí všude kolem. Odkud se vzala všechna ta voda? Zatímco ostatní zvířátka hledají Sovu, která zpanikařila a utekla, hladina vody neustále stoupá a ohrožuje les. Začíná velké dobrodružství o záchranu lesa, které otestuje přátelství všech jeho obyvatel až na hranici možností! Animovaný dobrodružný snímek vznikl na motivy knižní série vlámské autorky Sylvie Vanden Heedeové a měl premiéru na mezinárodním festivalu v Berlíně.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST