30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Víkendoví rebelové

Jason (10) s poruchou autistického spektra vyráží se svým otcem na cestu po německých stadionech, aby si vybral svůj fotbalových klub.

Sekce: Světové panorama dětského filmu

  • Od 10 let

Režie: Marc Rothemund / Německo / 2023 / 109 min
Čeština / Bez titulků

pondělí 03. 06.
15:30 - 17:19

Golden Apple Cinema, sál 2
středa 05. 06.
13:00 - 14:49

Golden Apple Cinema, sál 2

Marc
Rothemund

Marc Rothemund začal kariéru jako asistent svého otce, režiséra Sigiho Rothemunda a poté pracoval jako asistent režie u Helmuta Dietla, Bernda Eichingera, Dominika Grafa a Gérarda Corbiaua. Marcův celovečerní debut Milostné scény z planety Země (Das merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstädter zur Paarungszeit, 1998) měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu a získal Bavarian Film Award pro nejlepšího mladého režiséra. Poté režíroval teenagerskou komedii Kalhoty v pozoru (Harte Jungs, 2000), ze které se stal kasovní trhák. Marcův mezinárodní průlom přišel s životopisným válečným dramatem Poslední dny Sophie Schollové (Sophie Scholl - Die letzten Tage, 2005), který byl oceněn Stříbrným medvědem za nejlepší režii v hlavní soutěži MFF Berlín. Film také získal nominaci na Oscara pro nejlepší cizojazyčný film na 78. ročníku udílení cen Akademie. Marc pokračoval v úspěšné kariéře, kladného přijetí se mu dostává jak od veřejnosti, tak od filmových kritiků. Velký úspěch získal s komediálními dramaty Rande naslepo (Mein Blind Date mit dem Leben, 2017) či Spolu to dáme (Dieses Bescheuerte Herz, 2017). Jeho nejnovější počin Víkendoví rebelové (Wochenendrebellen”) nedávno získal Bavarian Film Award pro nejlepšího herce v hlavní roli (Florian David Fitz).

Jason (10) ve škole nezapadá mezi ostatní, neboť má poruchu autistického spektra. I když je vysoce inteligentní, hrozí mu přestup do speciální školy. Jeho rodiče udělají cokoliv, aby k tomu nedošlo. Což znamená splnit Jasonovi jeho přání – vybrat si fotbalový klub, jemuž by mohl fandit. Mezi otcem a synem vznikne dohoda. Táta mu pomůže najít dokonalý fotbalový tým, když se Jason bude ve třídě snažit dělat co nejméně problémů. Má to ale jeden háček: Jasonova kritéria pro výběr klubu jsou velmi specifická a přísná.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST