30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Řekněte jim o nás

Dokument o přátelství, sesterství a snaze žít své sny sleduje životy šesti náctiletých temperamentních dívek, které se vydávají na cestu dospívání v Eberswalde, malém městě ve východním Německu.

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

  • Od 14 let
  • Náctiletí
  • Dokument
  • Přátelství
  • Vztahy
  • Imigranti

Režie: Rand Beiruty / Německo, Jordánsko / 2024 / 92 min
Angličtina, Arabština, Němčina / Anglické titulky, České titulky

pondělí 03. 06.
14:00 - 15:32

Golden Apple Cinema, sál 4

Rand
Beiruty

Rand Beiruty (1991, Jordánsko). Vybraná filmografie: Na půl cesty (Halfway, 2017), Nudar (2018), Setkání se Samirem (Encountering Samir, 2020), Řeknete jim o nás (Tell Them About Us, 2024)

Dokument o přátelství, sesterství a snaze žít své sny sleduje životy šesti náctiletých temperamentních dívek, které se vydávají na cestu dospívání v Eberswalde, malém městě ve východním Německu. Dívky mají jedno společné: všechny uprchly ze své domoviny v Iráku, Libanonu, Sýrii, Kurdistánu a Rumunsku a hledají klid v provinčním městečku. A ocitají se nejen v typických výzvách náctiletého života, jako jsou přátelství, škola a sebepoznání – ale také ve složitosti adaptace na novou kulturu a prostředí. Navzdory těmto výzvám nacházejí útěchu a sílu ve společném svazku, když se snaží vydobýt si místo v novém domově a komunitě. Prostřednictvím setkání s inspirativními umělkyněmi nacházejí své vlastní kreativní způsoby, jak překonat skrytou diskriminaci.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST