30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Mary a cesta do minulosti

Zatímco život jedenáctileté Mary ovládají dva starší bratři, fotbal a hotová jídla, ona sní o tom, že se stane skvělou kuchařkou.

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

  • Od 10 let
  • Fantazie
  • Rodina
  • Animace
  • Road movie
  • Folklór
  • Dospívání

Režie: Enzo d'Alò / Lucembursko, Itálie, Irsko, Velká Británie, Estonsko, Německo, Lotyšsko / 2023 / 88 min
Angličtina, Italština / Simultánní překlad do češtiny

pátek 31. 05.
10:30 - 11:58

Kongresové centrum
sobota 01. 06.
17:00 - 18:28

Golden Apple Cinema, sál 5

Enzo
d'Alò

Enzo d’Alò (1953, Italy). Vybraná filmografie: Racek a kočka (La gabbianella e il gatto, 1998), Momo (Momo alla conquista del tempo, 2001), Opopomoz aneb Vánoční příběh (Opopomoz, 2003), Pinocchio (2012), Mary a cesta do minulosti (A Greyhound of a Girl, 2023)

Zatímco život jedenáctileté Mary ovládají dva starší bratři, fotbal a hotová jídla, ona sní o tom, že se stane skvělou kuchařkou. Rebelská babička Emer, se kterou ji pojí úzký vztah, dívku povzbuzuje, aby si tento sen splnila. Jednoho dne se v Maryině ulici objeví záhadná žena, která má pro babičku zprávu. Ukáže se, že je to babiččina maminka, který přišla za svou dcerou, aby jí pomohla se rozloučit se svými milovanými a odvedla ji v bezpečí na onen svět. Mary tak začíná dobrodružství přes bariéry času, kde se setkávají čtyři generace žen a vydávají se na cestu historií rodiny. Jemný, barevný, místy ironický, ale i dojemný příběh o dospívání je adaptací stejnojmenného románu mezinárodně uznávaného irského spisovatele Roddyho Doyla. Animovaný film vznikl v koprodukci sedmi evropských zemí a byl uveden na mnoha světových festivalech.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST