30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Adikts

Max, Mell, Ema, Robin, Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci svého svérázného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvíli vyřešit problémy každého z nich.

Sekce: Nový český film a TV

  • Od 15 let
  • Náctiletí
  • Psychické zdraví
  • Návykové látky
  • Kontroverzní
  • Škola

Režie: Adam Sedlák / Česká republika / 2024 / 201 min
Čeština / Bez titulků

Delegace k projekci:
Adam Sedlák, Tadeáš Moravec, Luciana Tomášová, Martina Jindrová
úterý 04. 06.
18:30 - 21:51

Zlínský zámek

Adam
Sedlák

Adam Sedlák se narodil 28.6.1979 v Praze.
Po maturitě vystudoval režii a scénáristiku na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Ocenění získal už za svůj absolventský film L. H. (2013) a mezinárodně se proslavil hned svým celovečerním debutem DOMESTIK (2018). Za něj dostal cenu na festivalu Sitges a doma za něj získal mamince na nejprestižnější domácí cenu Český lev a na Cenu české filmové kritiky. V témže roce byl slavným magazínem Forbes zařazen mezi největší talentů do třiceti let v prestižním žebříčku 30 POD 30.
Je také jedním z režisérů úspěšného seriálu SEMESTR na němž se podílel i jako scénárista.

Max, Mell, Ema, Robin, Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci svého svérázného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvíli vyřešit problémy každého z nich. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k této problematice přistupuje s maximální tvrdostí…

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST