30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Včelí bodnutí

Odvážný, srdečný a esteticky fascinující hybridní dokument sleduje skupinu italských teenagerů z předměstí různých lokalit střední a jižní Itálie, kteří s naprostou upřímností mluví o svém každodenním životě a o tom, jaké to je vyrůstat uvězněni v uklidňující, ale nakonec omezující realitě.

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

  • Od 14 let
  • Náctiletí
  • Dokument
  • Dospívání

Režie: Leone Balduzzi / Itálie, Francie / 2024 / 82 min
Italština / Anglické titulky, České titulky

pátek 31. 05.
17:30 - 18:52

Golden Apple Cinema, sál 6

Leone
Balduzzi

Leone Balduzzi (Itálie). Vybraná filmografie: Nádherný den (Splendida Giornata, 2005), V tramvaji (Sul tram, 2015), Jednou v Miláně (Once Upon Time a In Milan, 2015), Na záchodě (Shit., 2016), Francouzský toust (French Toast, 2017), Včelí bodnutí (Sting Like a Bee, 2024)

Odvážný, srdečný a esteticky fascinující hybridní dokument sleduje skupinu italských teenagerů z předměstí různých lokalit střední a jižní Itálie, kteří s naprostou upřímností mluví o svém každodenním životě a o tom, jaké to je vyrůstat uvězněni v uklidňující, ale nakonec omezující realitě. Dívky a chlapci sdílejí vášeň pro tříkolové mopedy Piaggio Ape (italsky včela) – jedny z nejikoničtějších vozidel, jaké kdy byly v Itálii vyrobeny. Objevují svět kolem sebe, svět, o kterém si mysleli, že ho znají, ale který ve skutečnosti proměňuje dospívání v loviště, přívětivé a zároveň děsivé místo, kde musí bojovat za nalezení (nebo znovuobjevení) sebe sama.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST