NEPŘEHLÉDNĚTE +++
64. Zlín Film Festival startuje 30. 5. 2024 +++
Program je průběžně aktualizován +++
Prodej vstupenek na filmové projekce bude zahájen 20. 5. 2024 +++
Pro aktuální informace se přihlaste k odběru newsletteru +++

park Komenského

Relaxační zóna pro celou rodinu.

Sekce: Zábava

  • Pro rodinu s dětmi

630 min

čtvrtek 30. 05.
08:30 - 19:00

Park Komenského

Partnerské stánky v parku Komenského:

ŠAMPIONEM NA CHVÍLI, HRDINOU NAPOŘÁD!
Společnost ABB letos připravila parádní výzvu. Malí i velcí návštěvníci budou moct zažít vzrušení ze závodu na auto-dráze poháněné rotopedy. Šampionem formule se stane každý, kdo se zapojí a dokáže, že největší sílu posouvat věci a svět kupředu, má v sobě každý z nás. Na místě bude i robot GoFa, který každému nakreslí obrázek formule. Přijďte šlápnout do pedalů do altánu v parku Komenského.

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Víš, co patří do žluté a co do modré popelnice? Chcete poznat nejkrásnější zákoutí naší přírody? Na našem stánku si zahrajete fajn hry nebo zasoutěžíte o parádní dárky, které potěší nejmenší i dospěláky. Dozvíte se spoustu zajímavostí o národních parcích a odnesete si mnoho rad, jak správně pečovat o přírodu. Jsme ministerstvo budoucnosti a těšíme se na vás!

BAŤA CHILDRENS PROGRAM
Baťa slaví 130 let! Před stotřiceti lety se Baťa rozhodl, že obuje celý svět! Zábavný stánek v parku Komenského nabízí cvičení pro zdravé dětské nožičky, navrhování designu bot a kreativní vyrábění pro děti. V neděli nás můžete potkat také na náměstí Míru, kde představíme náš koncept barefoot obuvi vyráběné v České republice.

ČSOB - POZNEJTE SVĚT PENĚZ S FILIPEM A EMOU
Poznejte svět peněz s Filipem a Emou. Podporujeme školáky na cestě k finanční gramotnosti. Hravou formou je provedeme tématy financí, online bezpečnosti a ochrany planety. Děti se tak mohou seznámit s hlavními zásadami, jak odpovědně plánovat a hospodařit, jak se bezpečně pohybovat v online světě nebo proč a jak šetřit peníze i planetu. S Filipem a Emou to bude hračka.

DERMACOL
Přijďte se nechat hýčkat do květinového stanu Dermacol, kde si budete moci nechat nalíčit rty naší 16H rtěnkou, která vám vydrží po celý den. Vaše děti si mohou nechat nabarvit vlasy barevnou řasenkou Dermacol a potkat se s naším novým maskotem Plummy Monsterem.

ALBATROS MEDIA A JEHO DĚTSKÁ NAKLADATELSTVÍ
Zajímá vás, jak vzniká kniha? Během hravého workshopu se o tvorbě knih dozvíte první i poslední. Odhalíte také zajímavosti o audioknihách, e-knihách nebo čtečkách a potkáte se s populárními autorkami literatury pro děti. A dojde i na fenomény jako Harry Potter, Disney nebo Rychlé šípy. Ta pravá knižní zábava začíná právě u nás! U nás si knížky můžete nejen prohlédnout a osahat, ale taky nakoupit s festivalovou slevou 20 %.

FARMA BEZDÍNEK
Proč je důležité mít na talíři zeleninu každý den? A jaké tajemství se skrývá za dokonalou chutí rajčátek z Farmy Bezdínek? Paní Rajčátková vám to prozradí. Součástí programu budou vystavené 3D exponáty ze skleníku - čmeláci a „hodný hmyz“ pod mikroskopem. A nebude chybět ochutnávka čerstvě utržených plodů.

FATRA
Znáte našeho nafukovacího buvola a slona? V našem stánku společně s ostatními nafukovacími zvířátky se těší na malé děti. Pro větší děti jsou připraveny nafukovací míče, fotící stěna, drobné hry i odměny. Fatra nejsou jenom hračky, ale především vinylové podlahové krytiny a hydroizolační fólie na střechy i jezírka, různé typy plastových profilů a další.

GRASPO CZ
Máte rádi vůni papíru, milujete knihy a rádi čtete? Tak u nás budete na správném místě! Srdečně vás zveme do stánku zlínské tiskárny Graspo, kde si můžete s celou rodinou užít trochu tvořivé atmosféry a odnést si domů vlastnoručně vyrobenou záložku do knihy nebo ozdobený zápisníček. Těšíme se na vás.

TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM ZLÍN
Hledáte tipy na výlety, atraktivity a zajímavosti ve Zlíně? Navštivte koma modul Turistického informačního centra a vyberte si ze široké nabídky propagačních materiálů a průvodců, které vám ukážou to nejlepší ze Zlína a jeho okolí. Kromě toho zde zakoupíte i originální dárky, suvenýry i praktické věci, které udělají radost malým i velkým.

HUDEBNÍ ŠKOLA YAMAHA
Skupinové hudební workshopy pro děti z MŠ a děti z prvního stupně ZŠ pod vedením zkušených lektorek, hudební interaktivní lekce pro rodiče s dětmi již od 1 roku (programy Robátka a První krůčky k hudbě), možnost vyzkoušení mnoha hudebních nástrojů jako klávesy, bicí, kytara a rytmické nástroje, hudební vystoupení žáků Hudební školy Yamaha z oborů zpěv, akustická a elektrická kytara, klávesy a bicí.

SPUR
Přidej se k nám na Zlín Film Festivalu v parku Komenského a staň se hrdinou planety s firmou SPUR! Naučíme Tě, jak správně třídit a recyklovat plasty, aby neškodily přírodě. Objev, co vše lze z odpadů vyrobit, prozkoumej tajemství mystery boxu a zúčastni se kvízu pro bystré hlavičky. Nejenže se něco nového dozvíš, ale čeká na Tebe i skvělá odměna. Nezapomeň, každý krok k ochraně planety se počítá!

KAŽDÝ Z NÁS JE JEDINEČNÝ (15.00-19.00)
A možná dokonce jediný. Jediný, kdo může zachránit jeden konkrétní lidský život. Stovky lidí každoročně onemocní leukémií a pomoci jim může pouze kostní dřeň vhodného dárce. Každý čtvrtý nemocný se ale svého dárce nikdy nedočká. Nedočká se ho pouze proto, že není zapsaný v Registru dárců.
Jsi-li zdravý muž či žena ve věku 18-35 let, stav se za námi v Komenského parku a pomoz, prosím, tohle číslo změnit.

SLUNÍČKO A MATEŘÍDOUŠKA
Vstupte s námi do světa čar a kouzel! Na děti čeká na téměř 100 m2 soutěžní stanoviště plné zábavné magie pro malé i velké! V cíli na každého čeká bezva odměna. Tak hurá do toho! Navíc ke každému zvýhodněnému předplatnému oblíbených dětských časopisů Sluníčko, Mateřídouška, Nedělníček, ABC získá každý hodnotné dárky.