29/5 — 4/6/2025
65. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Velký finále PSO

Police Symphony Orchestra je amatérská hudební parta stovky muzikantů, zpěváků a dobrovolníků z malého města. S nakažlivou energií se vrhají do čím dál tím troufalejších realizací nápadů – vyprodat legendární Lucernu, uspořádat benefiční koncert pro 5 000 diváků nebo vystoupit se zahraniční hvězdou.

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

  • Od 12 let
  • Dokument
  • Hudba
  • Týmová práce

Režie: Dominik Kalivoda / Česká republika / 2024 / 90 min
Čeština / Anglické titulky

Delegace k projekci:
Dominik Kalivoda, Michal Kráčmer, Veronika Kührová, Helena Uldrichová
čtvrtek 30. 05.
19:00 - 20:30

Kongresové centrum
sobota 01. 06.
09:00 - 10:30

Golden Apple Cinema, sál 4
sobota 01. 06.
20:45 - 22:15

Golden Apple Cinema, sál 4

Dominik
Kalivoda

Dominik Kalivoda se narodil 31. října 1996 v Litomyšli, kde úspěšně absolvoval základní školu a tamější gymnázium. Velkou část dětství se věnoval hokeji, avšak v osmé třídě jej začala zajímat kultura a začal docházet do Základní umělecké školy v Dolním Újezdě vedené Šárkou Hrouzkovou. O rok později se stal spoluzakladatelem školního časopisu a naplno se začal věnovat vlastní tvorbě. Ve svých 15 letech se potkal s významnou divadelní osobností Litomyšlska, Vladimírem Šauerem. Pod jeho vedením účinkoval v divadelním souboru. O pár měsíců později začal pracovat také s kamerou i střihem, a tak založil školní televizi.

Od roku 2013 spolupracuje s filmovým a televizním studiem COMVISION, kde se podílí na výrobě reportáží, dokumentů a přímých přenosech jako redaktor, kameraman, střihač, scénárista a režisér. Mimo jiné se objevil v reklamě a ve školním roce 2013/14 účinkoval v Hudebně-dramatickém studiu mladých při Národním divadle v Praze. Na přidružené scéně Národního divadla v Divadle Kolowrat vystupoval ve hrách Vánoční koleda, Sněhová královna a Evžen Oněgin, kde ztvárnil Vladimíra Lenského.

Od roku 2014 připravuje a moderuje vysílání městského rozhlasu v Litomyšli. Potkat ho můžete nejen jako herce, ale i jako moderátora, a to na pódiích v jeho rodném městě a okolí, ale také v Praze, Brně nebo třeba v Olomouci a dalších koutech naší země.

Aktivně spolupracuje s Mezinárodním operním festivalem Smetanova Litomyšl jakožto druhý fotograf a moderátor. Ve vážné hudbě nachází inspiraci při tvorbě filmů.

Filmy jsou jeho vášní a radostí, což dokazuje i několik ocenění získaných na nejprestižnějších filmových festivalech a soutěžích u nás (Český videosalon, B16, Černá věž, Náchodská Prima sezona, Svitavská klapka...). V budoucnu by se rád věnoval režii, kterou studuje na filmové škole od září 2016.

Police Symphony Orchestra je amatérská hudební parta stovky muzikantů, zpěváků a dobrovolníků z malého města. S nakažlivou energií se vrhají do čím dál tím troufalejších realizací nápadů – vyprodat legendární Lucernu, uspořádat benefiční koncert pro 5 000 diváků nebo vystoupit se zahraniční hvězdou. Sny a plány jsou skvělé, ale když je chcete přenést do reálného života a čelit všem výzvám, není to žádná sranda. Ustojí nadšenectví střet s dospělostí a najdou členové PSO to, co je v životě opravdu důležité? Časosběrný dokument o mimořádném hudebním uskupení, které se vydává na velká pódia, je zároveň osobní výpovědí obyčejných mladých lidí o světě kolem nás.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST