Od 15 let
Náctiletí
Správná rozhodnutí
Škola
|

Medúza (2018)

Sekce: Soutěž celovečerních hraných evropských debutů

Režie: James Gardner, Velká Británie, 2018, 101 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

út | 28.05 | 20:15 | Golden Apple Cinema 3

čt | 30.05 | 19:30 | Golden Apple Cinema 6
Delegace: James Gardner , Simon Lord

Život si se Sarah Taylorovou pěkně zahrává. Ve škole musí čelit šikaně, v zábavní parku, kde pracuje, zase arogantnímu šéfovi. A k tomu všemu se ještě musí starat o mladšího bratra, sestru a maniodepresivní matku. Dívčinu divokou a přelétavou energii však její učitel herectví nasměruje na přípravu absolventského čísla v podobě stand-up komedie. Sarah zjišťuje, že právě komedie by mohla být jejím skrytým talentem. S rostoucím nadšením pro komediální stand-up a blížícím se absolutoriem je stále obtížnější udržovat křehkou rovnováhu jejího života. Když už se téměř nemůže ani nadechnout, je jasné, že si musí vybrat mezi zodpovědností, kterou má jako pečovatelka o zbytek rodiny, a svou nově nalezenou vášní pro stand-up komedii.

ZeměVelká Británie
Rok2018
Délka101 min.
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie James Gardner
Námět James Gardner and Simon Lord
Scénář James Gardner and Simon Lord
Kamera Peter Riches
Hudba Victor Hugo Fumagalli
Střih Sian Clarke
Kontakt Bankside Films
Hrají Liv Hill, Sinead Matthews, Cyril Nri, Angus Barnett, Tomos Eames, Victoria Alcock, Helen Kennedy, Henry Lile, Jemima Newman, Connor Mill
James Gardner Scenárista a režisér z Velké Británie. Absolvoval Národní filmovou a TV školu v Beaconsfieldu. Během studií natočil několik krátkých snímků, např. Barry Glitter (2015) či Ferris & The Fancy Pigeon (2016), který mu přinesl široké uznání, stejně jako jeho celovečerní debut Medúza (Jellyfish, 2018), s nímž se prosadil na řadě filmových festivalů.