30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Šaman

Sedmnáctiletý Ze žije se svou matkou a sestrou v malé vesnici poblíž Ulánbátaru. Pro své spoluobčany je nepostradatelný. Je totiž praktikující šaman a jeho spiritistické seance jsou důležité a určující pro zdejší věřící k vyřešení nejen problémů zdravotních, ale i psychologických či rodinných.

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež od 15 let

  • Od 15 let
  • Náctiletí
  • Exotika
  • Rodina
  • Láska
  • Náboženství
  • Městský život
  • Tradice

Režie: Lkhagvadulam Purev-Ochir / Francie, Německo, Mongolsko, Nizozemsko, Portugalsko, Katar / 2023 / 103 min
Mongolština / Anglické titulky, České titulky

čtvrtek 30. 05.
19:00 - 20:43

Golden Apple Cinema, sál 4
sobota 01. 06.
13:30 - 15:13

Golden Apple Cinema, sál 3

Lkhagvadulam
Purev-Ochir

Lkhagvadulam Purev-Ochir (1989, Mongolsko). Vybraná filmografie: Rys (Shiluus, 2020), Sníh v září (Snow in September, 2022), Šaman (Ser ser salhi, 2023)

Sedmnáctiletý Ze žije se svou matkou a sestrou v malé vesnici poblíž Ulánbátaru. Pro své spoluobčany je nepostradatelný. Je totiž praktikující šaman a jeho spiritistické seance jsou důležité a určující pro zdejší věřící k vyřešení nejen problémů zdravotních, ale i psychologických či rodinných. Každý den se mladý muž pohybuje mezi tvrdým středoškolským drilem a duchovní komunikací se zemřelými předky. Jeho rutinu naruší setkání s dívkou Maralou, která chlapce poblouzní natolik, že se Ze postupně vzdaluje svému poslání a místo toho se více noří do materialistického světa moderního velkoměsta. Otevírá se mu tak zcela nová realita, která mluví v neprospěch starého Mongolska a jeho tradičního způsobu života. Film je plný protikladů jak obrazových, tak obsahových a dává tak nahlédnout do mysli současné mongolské mládeže, která stojí na pomezí starého a nového světa, na pomezí řádu a svobody.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST