30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Sesterstvo

Přátelství je někdy silnější než rodinná pouta. Zdá se, že je tomu tak i ve vztahu tří nejlepších kamarádek Aminy, Djeneby a Zineby. Jsou jako jedno tělo a bojují jedna za druhou ve světě, ve kterém nejsou karty rozdány vždy stejně.

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež od 15 let

  • Od 15 let
  • Náctiletí
  • Přátelství
  • Rodina
  • Vztahy
  • Imigranti

Režie: Nora el Hourch / Francie / 2023 / 100 min
Francouzština / České titulky, anglické titulky

čtvrtek 30. 05.
17:00 - 18:40

Golden Apple Cinema, sál 5
úterý 04. 06.
11:30 - 13:10

Golden Apple Cinema, sál 6

Nora
el Hourch

Nora el Hourch (1988, Francie/Maroko). Vybraná filmografie: Pár vteřin (Quelques secondes, 2015), V mém sále Aulnay - Tvůj (Dans mon hall Aulnay - À toi, 2016), Sesterstvo (HLM Pussy, 2023),

Přátelství je někdy silnější než rodinná pouta. Zdá se, že je tomu tak i ve vztahu tří nejlepších kamarádek Aminy, Djeneby a Zineby. Jsou jako jedno tělo a bojují jedna za druhou ve světě, ve kterém nejsou karty rozdány vždy stejně. Pevnost jejich propojení je ohrožena ve chvíli, kdy Amina bez souhlasu ostatních vypustí na sociální sítě video, na kterém je Zineba sexuálně obtěžována. Tímto rozhodnutím totiž Amina spouští lavinu útoků slovních i fyzických, kterým musí dívky čelit. Dochází i k tomu nejhoršímu – rozpadu jejich dívčího kmene. Na světlo se dostávají nikdy nevyslovená slova o třídních i rasových rozdílech. S následky Aminina boje za práva žen se budou muset poprat všechny tři, avšak tentokrát každá sama za sebe. Působivý debut režisérky a scenáristky Nory el Hourchové je určen nejen pro generaci dospívající po kampani #MeeToo.

FILMFEST, s.r.o.
Zlín Film Festival - mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně je organizován
společností FILMFEST, s. r. o., se sídlem Filmová 174, 760 01 Zlín, ČR. - Nastavení cookies

Made by ZLINFEST