Pro studenty a dospělé
|

Konference Safer Internet Centra Česká republika

Sekce: Děti bez hranic¿

Délka: 240 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

út | 06.06 | 13:00 | Kongresové centrum

13.00-17.00, Kongresové centrum, Malý sál

13:00 – 14:45
Čestmír Strakatý povede rozhovor se třemi zajímavými hosty.
Mezi tématy, která budeme probírat, budou nezávislá seriózní média dodržující profesní a etické standardy nebo mediální gramotnost.

Jiří Burýšek (Jirka vysvětluje věci)
Novinář, tvůrce videí a zakladatel webu Bezfaulu.net. Na Youtube tvoří kanál s názvem Jirka vysvětluje věci, na kterém má přes 250 tisíc odběratelů. Věnuje se tam různým tématům včetně podvodů na internetu, cílené reklamy nebo informačního zahlcení.
Jiří Kubík
český novinář a investigativní žurnalista. Od roku 2019 je šéfredaktorem Seznam Zpráv.
Karel Strachota
je ředitelem a zakladatelem vzdělávacího programu JSNS Člověk v tísni. V organizaci Člověk v tísni pracuje od roku 2001, nejprve působil jako výkonný ředitel festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět

14:45 – 15:10
Přestávka

15:00 – 15:40
Alex
Druhý díl výukové videohry DigiStories se zaměřuje na schopnost seberegulace a uvědomování si přínosů a rizik spjatých s pohybem v digitálním světě. Příběh žáka základní školy Alexe pomůže ve výuce otevřít téma počítačových her, času stráveného online i vlivu influencerů na naše jednání. Nový interaktivní materiál JSNS nabízí poutavý způsob, jak se žáky mluvit o budování zdravých digitálních návyků.

15:40 – 15:50
Dětské krizové centrum
Představení aktivit Dětského krizového centra v projektu SIC, aktuální dění na Lince důvěry témata klientů (sebepoškozování, nevhodný obsah, rizika kyberprostoru…). Představíme také nový spot k třiceti letům DKC.

15:50 – 16:00
Seznam.cz a mediální vzdělávání
Během čtyř let se projekt Seznam se s médii stal jednou z nejvýznamnějších tuzemských platforem zabývající se mediálním vzděláváním. Podělíme se s vámi o naši cestu úspěchu, ale zároveň přiznáme, co se nám tak moc nepovedlo.

16:00 – 16:15
Úřad vlády
Festival Czech Digital Week propukne na podzim letošního roku. Navážeme na loňský první ročník, který proběhl za českého předsednictví v Radě EU. Letos bude hlavním tématem vzdělávání. Mít digitální dovednosti a orientovat se ve světě technologií, které nás obklopují, je dnes nutností. Česko má ale v digitální gramotnosti stále velké rezervy. Na tento fenomén se proto bude soustředit další ročník Czech Digital Week. Rádi vám představíme podrobnosti a uvítáme vaší spolupráci a nápady. Jsme v tom spolu.

16:15 – 16:30
Česká televize – Alenka v říši gifů II

16:30 – 17:00
Diskuse

17:00
Konec konference

Organizátor akce:
Martin Kožíšek, projektový koordinátor
Safer Internet Centrum, Česká republika
CZ.NIC, bezpecnyinternet.cz, nic.cz




Délka240 min.
Věková skupinaPro studenty a dospělé