Pro rodinu s dětmi
|

Radost tvořit - slavnostní vyhlášení vítězů

Sekce: Zábava

Délka: 120 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

so | 03.06 | 13:00 | Kongresové centrum

13.00-15.00, Kongresové centrum, Velký sál

Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením s názvem RADOST TVOŘIT je již 25 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Tento společný projekt Zlín Film Festivalu a Speciálně pedagogického centra při Dětském domově, Mateřské škole, Základní škole a Praktické škole Zlín představuje průřez dovedností dětí se zrakovým postižením a širokou veřejnost seznamuje s jejich specifickými výtvarnými projevy.

Děti i přesto, že jsou slabozraké, se zbytky zraku či nevidomé, mají velmi bohatou fantazii a s velkým úspěchem dokážou vytvořit výtvarná díla, nad kterými se mnohdy tají dech.

Letošní téma soutěže je „LIDÉ A ČAS“.
Všechny doručené práce posuzuje odborná porota, jejíž členy jsou kromě výtvarníků i specialisté
na oční vady a pedagogové, kteří dokážou posoudit vytvořené dílo s ohledem na zrakové postižení autora. Do letošní poroty zasednou výtvarník a malíř Josef Ruszelák, malířka, kreslířka a sochařka Taťána Havlíčková, výtvarnice Jarmila Sítníková, speciální pedagožka Miroslava Urbánková a Mgr. Kristina Balunová, speciální pedagog SPC.

Letos porota vybrala 10 „nejlepších“ prací z řad jednotlivců, ocenila dva kolektivy a vybrány byly také 4 hlavní ceny v jednotlivých věkových kategoriích. Současně byli vybráni autoři, kterým byly uděleny ceny osobností z řad politického či kulturního života.

Délka120 min.
Věková skupinaPro rodinu s dětmi