Ostrov svobody (2022)

Sekce: ZLÍNSKÝ FILMOVÝ VÍKEND

Délka: 26 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

so | 12.11 | 18:30 | Malé kino

Krátký film o lásce a svobodě. Píše se rok 1981 v komunistickém Československu a mladý muž Jindřich (Jiří Mádl) se na palubě charterového letu na Kubu překvapivě setkává se svou láskou z dětství Evou (Judit Bárdos). Okamžitě navážou rozhovor a s každou odpovědí, s každým zábleskem či nechtěným dotykem staré pouto znovu ožívá. Netuší, že brzy budou stát před možná nejtěžším rozhodnutím svého života.

V hlavních rolích se představí Jiří Mádl, Judit Bárdos, Gustáv Řezníček, Viktória Pejková, Petr Kubala, Jana Posníková či Tereza Dočkalová.

Snímek vznikl s podporou Nadačního fondu FILMATALENT ZLÍN.

Petr Januschka vystudoval bakalářské a následně magisterské studium oboru Teorie a praxe audiovizuální tvorby (specializace scenáristika a režie) na ateliéru Audiovizuální tvorba při Fakultě multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, kde aktuálně pokračuje v doktorském studiu. Během studia ve Zlíně natočil krátké filmy Eli, Eli (2016), dokumenty Tvary věcí minulých (2016) a Jak jsem nenašel Ameriku (2018) a podílel se na režii dokumentu Obchodní dům (2017) o zlínském (a posledním českém) Prioru, který tehdy ještě neprošel rekonstrukcí. Krátký film Ostrov svobody (2022) je součástí jeho dizertačního projektu. V současnosti pracuje na reklamní tvorbě pro produkční společnosti Zeroin a IS Produkce.

Rok2022
Délka26 min.
Věková skupina-