Beseda s režisérem Michalem Nohejlem a kameramanem Janem Basetem Střítežským

Sekce: ZLÍNSKÝ FILMOVÝ VÍKEND

Délka: 120 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

| 11.11 | 19:00 | Kabinet filmové historie

Beseda s režisérem Michalem Nohejlem a kameramanem Janem Basetem Střítežským o jejich společném filmu Okupace. Beseda se uskuteční v inspirativním prostředí Kabinetu historie, stálé expozici Filmových ateliérů na Kudlově. Součástí besedy je večerní procházka po stopách obou tvůrců, kteří zde studovali na tehdejší Filmové škole.

Michal Nohejl (1975) po studiu na Filmové škole ve Zlíně pokračoval na katedře režie FAMU v ročníku vedeném Věrou Chytilovou. Natočil řadu studentských krátkometrážních filmů, jeho absolventský film Fobie byl zařazen do sekce Panorama mladého evropského filmu v rámci Febiofestu 2007 a stal se součástí celovečerního povídkového triptychu. Od roku 2008 působí jako režisér reklamních spotů, jeho jméno se stalo značkou výrazného stylu nejen na poli české reklamy. Řada spotů a hudebních videoklipů byla oceněna jak na festivalech domácích, tak zahraničních. Michal Nohejl prokazuje ve svých pracech cit pro detail, práci s hercem a schopnost i na krátké ploše vystavět příběh s překvapivým dějovými zvraty, smysl pro absurdní humor a parodii. Okupace je jeho celovečerním hraným debutem za něž získal řadu ocenění.

Jan Baset Střítežský (1973) vystudoval Filmovou školu ve Zlíně a poté FAMU. Je oceňovaný kameraman, čtyřikrát nominovaný na Českého lva. Jeho filmová práce je spojena se snímky Okupace, Poslední závod, Chata na prodej, Díra u Hanušovic, Alois Nebel, Fair Play či Křižáček nebo se seriálem Prezident Blaník.

Délka120 min.
Věková skupina-