Teenagers
|

Filmový plakát 27/5

Sekce: Výstavy

Délka: 420 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

| 27.05 | 10:00 | Zámek SVOBODY

10.00-17.00, Výstavní sály Hedvika

Plakáty filmů z produkce zlínského filmového studia

Filmový plakát vždy představoval nejtradičnější, přitom osobitou formu propagace. S respektem přistupovali k tvorbě filmových plakátů i v tehdejším zlínském (v dobové řeči gottwaldovském) studiu, které se specializovalo na filmy pro děti a mládež. Od začátku 60. let XX. století zde vzniklo mnoho titulů, které se nesmazatelně zapsaly do myslí i srdcí diváků. S radostí i úctou k autorům vám předkládáme unikátní kolekci filmových plakátů, z nichž řada dosahuje vysoké výtvarné a umělecké hodnoty.
Za připomenutí stojí zejména výtvarné řešení plakátů z 60. a 70. let, z nichž mnohé se staly svébytnými uměleckými díly a vynikajícím projevem tehdejšího špičkového grafického designu.
Druhá část kolekce - plakáty k filmům oceněných v průběhu let na zlínském mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež - jsou k vidění v Kongresovém centru Zlín.

Kolekci originálních plakátů zapůjčil pan Vítězslav Tichý, majitel největší soukromé sbírky filmů v České republice, nadšený sběratel a uznávaný filmový znalec.

Výstava potrvá od 26/5 - 3/6/2022

Délka420 min.
Věková skupinaTeenagers