Od 15 let
Drama
Jihoamerické opojení
Rodina
Mládí
Imigranti
Dospívání
|

Californie (2021)

Sekce: Festivalové vavříny z celého světa

Režie: Alessandro Cassigoli, Casey Kauffman, Itálie, Francie, 2021, 81 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

ne | 29.05 | 19:30 | Golden Apple Cinema 5

Jedinečný příběh o dospívání natočený během pěti let (od devíti do čtrnácti let) života hlavní hrdinky. Tou je Jamila, dívka marockého původu, která žije v jihoitalském přístavním městě. Vzpurná, divoká a životem ostřílená Jamila má velký potenciál. V cestě jí ale stojí životní těžkosti. Její matka přijde o práci a Jamila zanechá studia na střední škole. Nevzdává se však snu, že se jednou vrátí do své rodné země a bude pracovat v salonu krásy nazvaném „Californie“.

ZeměItálie, Francie
Rok2021
Délka81 min.
Věková skupina15
JazykItalština
TitulkyAnglické, České
Režie Alessandro Cassigoli, Casey Kauffman
Scénář Alessandro Cassigoli, Casey Kauffman, Vanessa Picciarelli
Kamera Emanuele Pasquet
Kontakt Fandago
Hrají Khadija Jaafari, Ikram Jaafari
Alessandro Cassigoli Scenáristé a režiséři. Spolupracují od roku 2015. Cassigoli předtím režíroval TV dokumenty, Kauffman působil na Blízkém východě jako novinář. Spolu natočili dokumenty Věci, které si držíme (The Things We Keep 2017) a Motýl (Butterfly, 2018). Drama Californie (2021) je jejich celovečerním hraným debutem.
Casey Kauffman Scenáristé a režiséři. Spolupracují od roku 2015. Cassigoli předtím režíroval TV dokumenty, Kauffman působil na Blízkém východě jako novinář. Spolu natočili dokumenty Věci, které si držíme (The Things We Keep 2017) a Motýl (Butterfly, 2018). Drama Californie (2021) je jejich celovečerním hraným debutem.