Od 8 let
Skandinávská rapsodie
Děti s rodiči
Rodina
Zvířecí přátelé
Správná rozhodnutí
Týmová práce
Zvířata
Dobrodružství
|

Myši patří do nebe (2021)

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti

Režie: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček, Česká republika, Francie, Polsko, Slovensko, 2021, 87 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

čt | 09.09 | 10:00 | Kongresové centrum

Dva úhlavní nepřátelé – malá myška Šupito a lišák Bělobřich – se po nešťastné události spolu (ač neradi) znovu setkají ve zvířecím nebi. Díky absenci přirozených pudů a nezvyklému odstupu od pozemských věcí mezi nimi postupem času vznikne hluboké přátelské pouto. Jejich touha zůstat navždy spolu se vyplní i po opětovném návratu na zem, kam se ale nechtěně narodí ve vyměněných rolích. Díky síle přátelství však překonají i zdánlivě nemožné.

ZeměČeská republika, Francie, Polsko, Slovensko
Rok2021
Délka87 min.
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Jan Bubeníček, Denisa Grimmová
Námět Iva Procházková
Scénář Alice Nellis, Richard Malatinský
Kamera Radek Loukota
Hudba Krzysztof Aleksander Janczak
Střih Vladimír Barák
Kontakt CinemArt
Denisa Grimmová Jan Bubeníček Český režisér. Vystudoval animovanou tvorbu na FAMU. Uvedl se krátkými snímky Tři Fuové (2001) či Pirát (2002), později debutoval celovečerním povídkovým filmem Smrtelné historky, 2016). Během působení v postprodukčních studiích UPP a R.U.R. nabyl technologické zkušenosti pro vývoj nových postupů v animaci. Denisa Grimmová Česká režisérka, výtvarnice a scenáristka. Specializuje se na loutkovou a kreslenou animaci a natočila několik krátkých filmů.
Jan Bubeníček Jan Bubeníček Český režisér. Vystudoval animovanou tvorbu na FAMU. Uvedl se krátkými snímky Tři Fuové (2001) či Pirát (2002), později debutoval celovečerním povídkovým filmem Smrtelné historky, 2016). Během působení v postprodukčních studiích UPP a R.U.R. nabyl technologické zkušenosti pro vývoj nových postupů v animaci. Denisa Grimmová Česká režisérka, výtvarnice a scenáristka. Specializuje se na loutkovou a kreslenou animaci a natočila několik krátkých filmů.