Od 6 let
Skandinávská rapsodie
Dramaturgové doporučují
Matka příroda
Rodina
Zvířecí přátelé
Týmová práce
Odvaha
|

Smeťáci (2020)

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti

Režie: Luca Della Grotta, Francesco Dafano, Itálie, 2020, 88 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

ne | 12.09 | 13:30 | Golden Apple Cinema, sál 3
Delegace: Luca Della Grotta , Francesco Dafano

Krabice, lahve, plechovky. Spousta odpadků. Všude, kam se podíváš. A navíc ignorace a netečnost. Pod závojem noci je ale všechno jinak. Stará lepenková krabice zvaná Hubeňour na svůj osud už rezignovala a legendě o Kouzelné pyramidě, kde jsou odpadky k užitku sobě i ostatním, nevěří. Ze stereotypu ji vytrhne a život jí obrátí až malá krabička Jiskrák. Spolu s Jiskrákem a kamarádem Bublinkou zažije Hubeňour dobrodružství, které jej zavede až tam, kam patří – do hračkářství. Vrchní šéf skládky Kudo je jim ale se svým gangem v patách. Když Jiskráka lapí, dojde k velkolepé bitvě, při níž Hubeňour zachrání Jiskráka a společně se vydají ke Kouzelné pyramidě. Tam je jejich osud naplněn, neboť dostávají druhou šanci – na další život.

ZeměItálie
Rok2020
Délka88 min.
Věková skupina6
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Luca Della Grotta & Francesco Dafano
Námět Luca Della Grotta, Francesco Dafano & Alan Vele
Scénář Francesco Dafano & Andrea Nobile
Kamera Luca Della Grotta
Hudba Matteo Buzzanca
Kontakt Pink Parrot Media
Hrají Rossy De Palma, Marc Thompson , Bob Thompson, Jordan Cole
Luca Della Grotta Francesco Dafano Italský scenárista a režisér. Realizoval řadu reklam, videoklipů a krátkých snímků, včetně stereoskopického 3D filmu Quickmove. Spolurežíroval povídkový snímek Na kole bez sedla (In Bici Senza Sella, 2016). Luca Della Grotta Italský specialista na vizuální efekty od počítačové grafiky po skládání hudby. Věnuje se velkým filmovým i nezávislým projektům.
Francesco Dafano Francesco Dafano Italský scenárista a režisér. Realizoval řadu reklam, videoklipů a krátkých snímků, včetně stereoskopického 3D filmu Quickmove. Spolurežíroval povídkový snímek Na kole bez sedla (In Bici Senza Sella, 2016). Luca Della Grotta Italský specialista na vizuální efekty od počítačové grafiky po skládání hudby. Věnuje se velkým filmovým i nezávislým projektům.