Teenagers
Workshops
|

Filmový workshop - Free cinema

Sekce: Přednášky a Workshopy

Délka: 180 min.

Hodnocení diváků:

VYBRAT DATUM ČAS A MÍSTO

| 24.05 | 15:00 | Festivalový zámek

15.00-18.00, Festivalový zámek, Sál č. 1

Program určený pro veřejnost
Vstupné: 20,- Kč

• Kreslená animace
Máte rádi kreslené filmy? A kreslíte rádi? Potom je tato animační technika, mimochodem jedna z nejstarších, přesně pro vás. Prosvětlovací destička, papíry, barevné tužky – jsme připraveni! A třeba se ukáže, že ve vás dřímá nový autor večerníčků. Stačí trocha trpělivosti a archy papíru pokreslené jednotlivými fázemi skoku tygra se po nasnímání změní v dobrodružný lov!
• Pixilace
Kdo sní o tom, že bude moci létat, že jeho oblíbené hračky ožijí a šaty ho samy obléknou, může si splnit své sny právě touto animační technikou. Každý pohyb vyfotíme, a když se film rozběhne, věci i lidi ožijí úplně jinak než ve skutečnosti. Pixilace je přitom velice rychlá a jednoduchá animační technika. Pokud se nechcete pouštět do kreslení a ani v malování si nejste jistí, je pixilace právě pro vás. Stačí jen dobré nápady.
• Plošková animace
Rádi kreslíte a vymýšlíte příběhy, ale tlačí vás čas a trpělivost není vaše silná stránka? Zkuste si ploškovou animaci. Dobře vám poslouží nejen vaše kresbičky, ale třeba i obrázky z novin či fotografie. Základem jsou vystříhané části, které umožňují postavičku, rekvizity i pozadí v dílčích fázích proměňovat. Ruce, nohy, tělo, hlava, trocha spojovacího materiálu a velkolepá cesta vašeho hrdiny přes moře, pouště i hory začíná. Lektorky jsou studentky animace na FAMU.
• Flipbook dílna
Film schovaný v knížce. Že to znáte? A už jste nějaký flipbook vyráběli? Pokud ne, tak neváhejte navštívit právě tuto dílnu. Chvilka kreslení, a i když se obrázky tváří nehybně, po rychlém prolistování knížkou začne nakreslené oko mrkat, míč hopsat a pudlík skákat obručí. Schováme kreslenou animaci do jedné malé knížky, kterou listování promění ve film. A velcí znalci flipbooků se také nemusí bát, vymyslíme spolu takový námět, že propadnou nadšení jako na začátku!

Kategorie: Workshops ,

Délka180 min.
Věková skupinaTeenagers